Tysk-skandinaviska skolan i Berlin söker skolledare och lärare till höstterminen 2012

Den 6 augusti 2012 startar den nya Tysk-skandinaviska skolan i Berlin. Skolan kommer att ha undervisning på danska, norska, svenska och tyska och arbeta enligt svensk läroplan med anpassning till Berlins Rahmenlehrplan samt danska och norska läroplaner. Vi är en halvstatlig skola med stöd från Berlins Senat och en föräldraförening. Under uppbyggnadsskedet kommer vi att arbeta med tre sammanhållna klasser (0-2, 3-5, 6-) enligt Skola 2000-konceptet och med immersionsmetoden för inlärning av främmande språk. Högstadie- och gymnsieskola med minst två programlinjer planeras bli nästa utvecklingssteg. Vi har lokaler i Berlin Tempelhof.

Tysk-skandinaviska skolan i Berlin söker till höstterminen 2012 en kvalificerad skolledare med pionjäranda och en tysk-skandinavisk vision av modern europeisk utbildning. Goda kunskaper i tyska krävs samt intresse av tyskt skolväsen samt god kännedom om utbildningssystem i nordiska länder.

Vi söker låg, mellan- och högstadielärare i vart och ett av de nordiska språken danska, norska och svenska samt tyska. Lärare med kompetens i matematik och naturvetenskapliga ämnen prioriteras särskilt.

Till annonsen

Ein Gedanke zu „Tysk-skandinaviska skolan i Berlin söker skolledare och lärare till höstterminen 2012

  1. Christian Nylander

    Hej Ove !

    Hoppas din semester på Gotland har varit bra, eller rättare sagt fortfarande är. Jo , jag skulle ju höra av mig till dig vilka datum och tider jag är i Berlin så vi kunde träffas. Jag kommer till Berlin torsdagen den 19 Juli 12.00 och åker hem tisdagen den 24 15.00. Där i mellan kan du ta vilken tid som passar så kommer jag direkt ! Jag kommer att ha med min vanliga mobil telefon och numret är 0730558131 du kan även mejla för kolla mail varje dag. Ska bli kul att få träffa dig/er.

    Mv

    Christian

Kommentare sind geschlossen.